loading

Min ensomhed

Workshop Min ensomhed April 2010 og december 2010 på Københavns Musikteater

En undersøgelse af ensomhed. En abstraktion over et ensomt sind, med inspiration fra den ekstreme adskillelse som pårørende til udsendte soldater oplever.

En kvinde ligger alene i sin seng. Mandens side er tom. Hun er hvileløs. Hun bevæger sig mekanisk rundt i sengen. Søvnløshed - kan ikke finde ro. Alle lyde i rummet forstørres. Hvor kommer de fra? Er de inde i hendes hoved? Så en aften er hun der, den anden kvinde. Den trøstende omsorgsfulde søster. Hende der siger at alt nok skal gå - troen på livet. Men pludselig er hun ikke længere hende. Den anden kvinde er nu angsten. Angstens mørke uhyre der forsøger at kvæle livet. Hun er alt det kvinden ikke selv er. Hun er mandens elskerinde. Hun er utroskaben. Hun er den livssugende tomhed. Eller er hun? Måske er de slet ikke to kvinder, men to forskellige sider af én kvinde som forsøger at opretholde normalitet i adskillelsens tomrum. To måder at takle ensomheden på. En indre kamp. Hvem er stærkest? Kan de mødes? Vælger hun håbet eller selvdestruktionen? En kvindes kamp med sin indre dæmon. En kamp med den anden kvinde i hende selv. En kamp med ensomheden.

Tekst og Musik
Vi har arbejdet med tekstmateriale om ensomhed og adskillelse. Vi har brugt tekster af Bertolt Brecht og Jacque Brell. Vi har valgt at koncentrere os om disse to forfatterskaber, da begge var berørt af krig og deres tekster har ensomhed og adskillelse som hovedtemaer. Musikere og skuespillere har sammen improviseret musikarrangementer frem.

Medvirkende
Musikker: Michael Rune og Kirstine Stubbe Teglbjaerg Skuespiller: Line Bie Rosenstjerne og Rikke Lylloff Instruktør: Martin Geertz Konsulent: Sonja Kehler

Baggrund
Idéen til forestillingen opstod gennem et tæt samarbejde med Sonja Kehler på Skuespillerskolen v/ Odense Teater. Her fandt vi en fælles interesse for hendes arbejdsmetode samt Bertolt Brecht og Jaque Brells tekstuniverser. Sammen med Sonja Kehler har vi lavet et pilotprojekt, december 2006 på Folketeatret og maj 2007 på Aalborg Teater, for at udvikle og undersøge konceptet: en sangfortælling. I Aalborg modtog vi et fondslegat på kr. 50.000 af C.W. Obels Familiefond. April 2010 og december 2010 har vi lavet workshops på Københavns Musikteater. I den anledning modtog vi et fondsleget fra Blankbåndsmidlerne på 25.000kr